Újra Dolgozzunk Együtt

Az outplacement és a csoportos létszámleépítés (Tananyag kivonat)

Az üzleti közösség a leépítéseket, elbocsátásokat természetes tényként fogadja el, a társadalom egésze, a lakosság és különösen az érintettek azonban más mércékkel mérnek. A társadalmi megfelelés, az elégedettség elérésének fontos eszköze az outplacement, mely a volt munkaadó által fizetett tanácsadás és segítség annak érdekében, hogy az elbocsátott dolgozó olyan új munkahelyet találjon, amely megfelel képzettségének és szükségleteinek (Angyal, 2000).

Új Esély Program

A felmérés során az interjú elkészítése érdekében összesen 221 fővel, 111 elhelyezett, és 110 kizárt, kilépett, lejárt gondoskodású ügyféllel sikerült felvennünk levélben a kapcsolatot. A felmérés időpontjáig összesen 450 fő elhelyezkedése valósult meg; kizárt, kilépett, lejárt gondoskodású ügyfeleink száma 354 fő volt.

Hatékonyságvizsgálat – távoktatás

A távoktatás mint módszer minden olyan ismeretanyag átadására alkalmas, mely nem igényel műhelyben történő közvetlen és hosszú időtartamú gyakorlatot. A tanuló a nap és a hét bármely szakában tanulhat, és ha problémája van, konzultálhat a segítő tanárral. Ő azonban hagyományos értelemben nem tanít, csak rávezet a megoldásra, ösztönöz, biztat, esetleg helyesbíti a tévedéseket. Ez az oktatási forma tehát feltételezi a tanuló nagyfokú önállóságát és a tanulás iránti erős motivációt.