Futó projektek »
Ne bánts!

Egy uniós felmérés szerint a nők 30-50 (némely országokban 70-80), a férfiak 10 százalékát éri szexuális zaklatás a munkahelyén. A zaklató általában a főnök vagy a kolléga, aki úgy gondolja, nincs abban semmi rossz, ha egy férfi a munkatársában meglátja a nőt. A nő pedig tekintse megtiszteltetésnek, hogy felfigyelnek rá.

A szexuális zaklatás a hatalommal való visszaélés egyik formája. Beszélni, fellépni ellene csak kevesen mernek. Sokan attól tartanak, ha szólnak, elveszítik a munkahelyüket, félnek, ha esetleg bizonyítani kell a zaklatást, senki nem fog majd tanúskodni, kiállni mellettük, talán még ki is nevetik. Az is előfordulhat, hogy a végén még ő lesz a gaz csábító, a zaklató pedig az áldozat.

A zaklatás másik formája a mobbing, a pszichoterror, amelynek során a felettesek vagy a beosztottak hónapokig zaklatják a kiszemelt munkatársat. A bántásnak kitett – sokszor gyengébb – kollégát megalázzák, kirekesztik, nem beszélnek vele, vagy nem engedik szóhoz jutni, molesztálják, sértő, megalázó feladatot adnak neki, közvetve vagy közvetlenül támadják. Bárkiből lehet áldozat valamilyen tulajdonsága, fogyatékossága, mássága, kisebbséghez való tartozása miatt. A mobbing lehet eszköz a hivatali ranglétrán való feljebb jutáshoz, de a munkahelyi vezető is alkalmazhatja akár olyankor, ha létszámcsökkentésre készül vagy kényszerül. A folyamatos stressz, a lejárató kampány végül az esetek többségében oda vezet, hogy az érintett dolgozó elveszíti önbizalmát, feleslegesnek, alkalmatlannak érzi magát, megbetegszik, táppénzre kerül – vagy abba menekül –, vagy magától elmegy, másik munkahelyet keres, ha talál egyáltalán. Az állás elvesztése kihat a családi életre, a megélhetési nehézségek a kapcsolatok megromlásához is vezethetnek.

A mobbing eltérően érinti a munka világának különböző ágazatait: jelentősen felülreprezentált a közszférában, jelen van a banki szektorban, az egészségügyben, de még az egyházban is.

Kevesen tudják, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a dolgozók zaklatásnak vannak kitéve, kisebb a munka hatékonysága. Míg ugyanis az egyik oldal azzal van elfoglalva, hogy a kiszemelt áldozaton újabb fogást keressen, addig a másik oldal azzal, hogy ezeket a támadásokat hogyan védje ki. Sokan nem is tudják, hogy ami velük történik, az valójában mobbing, amit egyáltalán nem kötelesek elviselni. Ebben próbál segíteni a nyíregyházi Regionális Érdekvédelem Alapítvány a miskolci Híd Egyesülettel közösen.

A munkahelyi szexuális zaklatás és mobbing (pszichoterror) visszaszorítására indított kampányt a Norvég Civil Alap támogatja. A Ne bánts! programban résztvevő szakemberek maximális diszkréció mellett egyrészt az áldozatoknak szeretnének lelki és jogi segítséget nyújtani, másrészt a munkahelyi kollektíváknak a közösségépítésben.

Érdeklődni, jelentkezni hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között 06-46/787-299 telefonszámon, vagy személyesen a HÍD Egyesület székhelyén, Miskolc, Rákóczi u.12 szám alatt lehet. (Kérésre lehetőség van az előbbiektől eltérő időpontra is).

Az egyesületnél nemcsak azoknak a jelentkezését várják személyesen vagy telefonon, akiket a munkahelyükön szexuális zaklatás ért, vagy pszichoterror áldozatai lettek, és szeretnének segítséget kapni a történtek feldolgozásához, hanem örömmel fogadják azoknak a munkaközösségeknek a jelentkezését is, amelyek szívesen vennének részt ingyenes tréningeken. Ezek során olyan csapattá kovácsolódnak, amelynek tagjai egymást segítik a munkában, a résztvevők elutasítják a munkahelyi szexuális zaklatás és mobbing minden fajtáját.

Ugrás az oldal tetejére